Volleybalcompetities gestopt; eredivisie mogelijk verder met alternatieve play-offs

Alle volleybalcompetities beneden het eredivisieniveau worden in Nederland per direct gestopt. Alleen voor de volleyballers van SAMEN. Lycurgus staan er mogelijk nog alternatieve play-offs te wachten.

Dat heeft de Nederlandse volleybalbond (Nevobo) woensdagmiddag laten weten. Wat die play-offs inhouden, is nog niet bekend. Het programma van die play-offs zou, mits de omstandigheden het toelaten, eind april/begin mei afgewerkt moeten worden. Het eredivisieseizoen duurt uiterlijk tot en met zondag 10 mei.

Wanneer de eredivisieteams niet op 13 april of eerder in staat zijn om te trainen, zal ook het eredivisieseizoen worden beëindigd.

België en Duitsland

Vanwege de uitbraak van het coronavirus waren alle wedstrijden in Nederland al afgelast tot en met maandag 6 april. In België en Duitsland was eerder al besloten om het volleybalseizoen af te breken en geen kampioen aan te wijzen. 

Tweede

Lycurgus stond tweede in de kampioenspoule achter Draisma Dynamo uit Apeldoorn. Er zouden nog zes duels gespeeld worden in deze competitie, waarna de beste twee ploegen een best-of-five finalereeks zouden spelen.

Lees ook:

- Amerikanen Lycurgus alsnog naar huis
- Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog
- Alles over het coronavirus

Meer over dit onderwerp:
coronavirus sport lycurgus GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws