Viering 75 jaar bevrijding grotendeels afgelast

Er worden steeds meer herdenkingen en evenementen, die de komende weken in Groningen zouden plaatsvinden in het kader van '75 jaar bevrijding', afgelast.

Aanstaande zaterdag zouden er in Glimmen bijvoorbeeld twee kleine monumenten worden onthuld, ter nagedachtenis van de verzetsstrijders Diny Aikema en Gerrit Boekhoven, die daar in april 1945 door de Duitsers zijn vermoord. Maar deze onthulling gaat in verband met de corona-epidemie niet door.

Andere datum

Het 4 mei comité van Haren gaat op zoek naar een andere datum maar heeft daar nu nog geen zicht op, laat voorzitter Klaas Drenth weten.

Ook 'De tour van de Vrijheid-express', een bus die tussen begin april en 5 mei door de provincie zou trekken langs evenementen die te maken hebben met de bevrijding en 75 jaar Vrijheid, gaat niet door. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei vanmiddag bekend gemaakt. Radio Noord zou live verslag doen van deze tour.

Op een andere manier

Wat er met de dodenherdenking op 4 mei, en de bevrijdingsfestivals op 5 mei gaat gebeuren is nog onzeker maar het Nationaal Comité 4 en 5 mei is er alles aangelegen om het op een of andere manier door te laten gaan.

Volgens het comité is het namelijk belangrijk om op de één of andere manier stil te staan bij deze gebeurtenissen, omdat Nederlanders zich juist op 4 en 5 mei sterk met elkaar verbonden voelen.

Richtlijnen RIVM leidend

Het comité stelt daarbij wel dat de richtlijnen van de overheid en het RIVM met betrekking tot de volksgezondheid daarbij leidend zijn.

Lees ook:

- Lees hier alles over het coronavirus

Meer over dit onderwerp:
coronavirus GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws