Kira Dekker schrijft 'troostlaidje' in strijd tegen coronavirus

Een 'troostlaidje' in deze coronatijd. In het RTV Noord-programma Edwin op Noord riepen we Groninger artiesten woensdag op om zo'n liedje te schrijven.

Kira Dekker heeft het eerste 'troostlaidje' gemaakt. 'Ik kreeg al heel snel inspiratie en het was binnen een half uurtje af', zegt ze.

De volgende keer bij mij

'Ik dacht: ik moet eigenlijk zingen wat we normaal zeggen als we bij een feestje weggaan. Bijvoorbeeld 'tot ziens' of 'de volgende keer bij mij'. Dat laatste werd meteen de titel van mijn liedje', vertelt Dekker.

Dekker kan zelf ook wel wat troost gebruiken. 'Deze week zijn al mijn optredens afgezegd en ik ben mijn baantje kwijtgeraakt. Ik zat nog in mijn proefperiode, maar door het coronavirus is mijn contract niet verlengd.'

Maak jij ook een troostlaidje?

Heb jij ook een troostlaidje geschreven? Dan kun je dat posten op de Facebookpagina van Edwin op Noord. Neem het liedje op met je telefoon, zodat we het op al onze kanalen kunnen plaatsen.

'Achter het monster'

Zanger Pascal Jacobsen van BLØF plaatste deze week als eerste een troostliedje op social media. Zijn nummer heet 'Achter het monster'.

Lees ook:

- Alles over het coronavirus

Meer over dit onderwerp:
kunst_en_cultuur coronavirus muziek GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws