Tijdelijk ook 's middags vrachtwagens in binnenstad

De gemeente Groningen gaat leveranciers tijdelijk toestaan ook 's middags spullen te leveren aan ondernemers in de binnenstad. Normaal gesproken mag dat alleen tussen 05.00 en 12.00 uur 's ochtends, maar voorlopig mag dat tot 18.00 uur.

De zogenoemde 'venstertijden' worden dus verruimd. Onder andere Transport en Logistiek Nederland drong hier op aan.

Openingstijden aangepast

Veel winkels in de binnenstad hebben hun openingstijden aangepast vanwege de coronacrisis. 'Ze zijn daardoor 's ochtends vaak niet open', zegt een woordvoerder van wethouder Philip Broeksma. 'Op deze manier willen we hen tegemoet komen.'

Handhavers worden door de gemeente ingelicht en geven pas een bekeuring als een vrachtwagen na 18.00 uur de binnenstad in rijdt. De camera's die bij wijze van proef controleren op naleving van de regels blijven aan, maar de gemeente verzekert dat transporteurs geen boete krijgen als ze zich aan de tijdelijke regels houden.

Geen overlast verwacht

De gemeente verwacht geen overlast door het verwachte extra verkeer in de binnenstad. 'Het is minder druk, dus we verwachten niet dat het uit de hand gaat lopen. Ook niet als er bijvoorbeeld een markt op de Vismarkt is', zegt de woordvoerder.

'Het is belangrijk dat winkels hun werk kunnen blijven uitvoeren, vandaar dat we dit doen. Mocht het wel tot overlast leiden, dan behouden we het recht om de tijdelijke regels terug te draaien.'

Lees ook:

- Volg alle ontwikkelingen rondom het coronavirus in ons liveblog
- Alles over het coronavirus

Deel dit artikel:

Recent nieuws