Politiek Stad ligt ook komende week op z'n gat

De gemeente Groningen heeft de raadsvergadering van woensdag 25 maart geannuleerd. Op de agenda stond onder andere besluitvorming over klimaatmaatregelen die de gemeente treft.

Wethouder Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) zou tijdens deze vergadering officieel afscheid nemen.

Corona

De reden dat de vergadering niet doorgaat is de crisis rond het coronavirus. Wanneer de vergadering wordt ingehaald, is nog niet bekend.

Besluitvorming komende weken

Hoe de besluitvorming in de gemeenteraad er de komende weken uit gaat zien, is ook nog niet duidelijk. Het presidium, dat bestaat uit de twaalf fractievoorzitters in de raad, buigt zich komende week over die vraag.

Het is een mogelijkheid om de commissievergaderingen digitaal plaats te laten vinden. Dat kan bijvoorbeeld met videoverbindingen gedaan worden. In commissievergaderingen kunnen politieke partijen vragen stellen en met elkaar in debat gaan.

Raadsvergaderingen moeten fysiek

De raadsvergaderingen, waarin besluiten worden genomen, kunnen niet digitaal gehouden worden. 'Daarvoor moet minstens de helft van de raadsleden fysiek in een zaal aanwezig zijn', zegt een woordvoerder van de gemeente.

Ook de vergaderingen van deze week zijn wegens de coronacrisis niet doorgegaan. Het is nog niet duidelijk of de vergaderingen na 25 maart wel doorgaan.

Lees ook:

Vergaderingen gemeenteraad Groningen alsnog geannuleerd
- Alles over het coronavirus

Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen coronavirus GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws