Drie gemeentehuizen in Westerkwartier op slot, afspraken alleen telefonisch

In Zuidhorn is voorlopig het enige gemeentehuis in de gemeente Westerkwartier geopend.
In Zuidhorn is voorlopig het enige gemeentehuis in de gemeente Westerkwartier geopend. © Jan Been/RTV Noord
In verband met de coronacrisis heeft de gemeente Westerkwartier enkele maatregelen genomen. Zo gaan de gemeentehuizen in Leek, Grootegast en Marum voorlopig dicht. Inwoners van de gemeente kunnen tot 6 april alleen in Zuidhorn terecht.
Het gemeentehuis in Zuidhorn is de komende weken alleen op werkdagen geopend van 08.00 tot 12.00 uur. De openingstijden in de middag en avond komen daarmee te vervallen.

Afspraken

Inwoners van de voormalige gemeenten Leek, Grootegast en Marum, die een reisdocument, rijbewijs of identiteitsbewijs bij hun plaatselijke gemeentehuis hadden aangevraagd, kunnen deze in Zuidhorn ophalen. Afspraken met de gemeente kunnen voorlopig alleen telefonisch worden gemaakt.
Bij de gemeente Westerkwartier werken door de coronacrisis op dit moment minder mensen. Een deel van de medewerkers werkt thuis of is thuis om voor kinderen te zorgen die nu niet naar school gaan. Ook medewerkers met verkoudheidsklachten zitten thuis.

Stel bezoek uit bij gezondheidsklachten

De gemeente Westerkwartier vraagt inwoners met gezondheidsklachten, zoals verkoudheid, hoesten of koorts, een afspraak met de gemeente uit te stellen tot een later moment.
In het gemeentehuis in Zuidhorn zijn aan de balie doorzichtige schermen geplaatst ter bescherming van bezoekers en medewerkers van de gemeente.