Aantal boten van en naar Schiermonnikoog wordt beperkt

Vanaf zaterdag vaart Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) minder vaak naar Schiermonnikoog en Ameland.

De vervoerder neemt deze maatregel omdat de afgelopen dagen het aantal reizigers sterk verminderd is. Reizigers geven massaal gehoor aan de oproep van de burgemeesters om de Waddeneilanden niet te bezoeken en het advies van het kabinet om vooral thuis te blijven.

'Daarnaast heeft een aantal landen een uitreisverbod, waar Wagenborg direct de gevolgen van ondervindt en willen wij onze mensen alleen inzetten waar ze nu nodig zijn', laat Wagenborg weten.

Twee keer heen en terug

Van maandag tot en met zaterdag gaan er vanuit Lauwersoog nog twee afvaarten richting Schiermonnikoog: om 6.30 en 15.30 uur. Vanaf Schiermonnikoog gaan er om 8.30 en 16.30 uur afvaarten richting Lauwersoog.

Op zondag gaan de veerdiensten om 9.30 en 15.30 uur vanuit Lauwersoog en om 10.30 en 16.30 uur vanaf Schiermonnikoog.

Geen sneldiensten, amper watertaxi's

Vanaf zaterdag vervallen ook alle sneldiensten en bovendien gaan de watertaxi's grotendeels uit de vaart.

Om Schiermonnikoog van medicijnen te voorzien, vaart de watertaxi van maandag tot en met zaterdag nog wel één keer per dag naar het eiland. Op de terugweg, om 9.45 uur, kunnen slechts vier mensen meereizen.

Meer maatregelen

Aan boord van de veerdiensten zijn de zelfbedieningsbuffetten gesloten. De balies in de terminals zijn nog beperkt open: slechts een uur voor de afvaarten. Tussen de boottochten door zijn de balies gesloten.

Omdat de veerboot onder het openbaar vervoer valt, blijft deze wel gewoon varen. Aan passagiers wordt verzocht zich te verspreiden over de zitplaatsen aan boord en in de wachtruimte. Passagiers met een auto wordt verzocht om in de auto te blijven.

'Met deze maatregelen houden we de eilanden bereikbaar en anticiperen we op wat er op dit moment gebeurt in onze sector als gevolg van de coronapandemie', aldus WPD.

Lees ook:

- Liveblog coronavirus: UMCG-personeel roept op: blijf binnen mensen!
- Alles over het coronavirus

Meer over dit onderwerp:
coronavirus GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws