Aanleg langste fietsbrug van Europa heeft niet te lijden onder coronavirus

Zo komt de Blauwe Loper er uit te zien
Zo komt de Blauwe Loper er uit te zien © Nol Molenaar Glimmen
Er wordt nog gewoon doorgewerkt aan de aanleg van de achthonderd meter lange Blauwe Loper. De langste wandel- en fietsbrug van Europa moet Winschoten met Blauwestad verbinden.
'Voorlopig hebben wij nergens last van, maar met alle ontwikkelingen blijft het natuurlijk spannend', zegt projectleider Bertjan Hagenauw.

Maatregelen

Op de bouwplaats zijn meerdere maatregelen genomen. De bouwers zijn aanwezig, de 'sturende rollen' werken zo veel mogelijk vanuit huis. Zo ook Hagenauw. 'En het protocol bij ons is natuurlijk ook: heb je verkoudheidsklachten, dan blijf je thuis', laat hij weten. 
En er is meer veranderd. De projectleider: 'Wij hebben een extra schaftkeet geplaatst, zodat mensen verder uit elkaar kunnen zitten bij het lunchen. En ook zie je dat er meer in de eigen auto geluncht wordt. Iedereen is er goed mee bezig.' 

'Veel respect'

Er worden ook dagelijks gesprekken gevoerd. 'Dat is erg belangrijk. Mocht iemand zich ergens niet prettig bij voelen, dan komt dat op tafel. En verder wil ik zeggen dat ik heel veel respect heb voor onze jongens die hun werk doen. Je begeeft je in deze tijden toch buiten je gezinssituatie.' 
Mocht het coronavirus ook de komende maanden geen roet in het eten gooien, dan is de brug aan het einde van dit kalenderjaar af. De officiële oplevering zal dan zijn in februari 2021.