Collegezalen RUG blijven tot september leeg

Lege fietsenrekken bij het Academiegebouw van de RUG
Lege fietsenrekken bij het Academiegebouw van de RUG © Jos Schuurman/FPS
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zet tot het einde van dit academisch jaar een streep door de fysieke colleges. Alle colleges en tentamens zijn tot en met 31 augustus opgeschort vanwege het coronavirus.
Het onderwijs en de tentamens zouden al zo veel mogelijk online worden gehouden. Via internet colleges volgen wordt nu de standaard voor de rest van dit academisch jaar. Voor de practica wordt naar een maatwerkoplossing gezocht, schrijft de universiteit aan de studenten.

Nieuwe situatie

'Dit is een nieuwe situatie voor ons allemaal. Met de gehele academische gemeenschap proberen we bij te dragen aan het indammen van het coronavirus, en tegelijkertijd het onderwijs en onderzoek aan de RUG zo veel als mogelijk in stand te houden.'

Rust creëren

De universiteit hoopt rust te creëren door dit besluit te nemen. 'Mochten maatregelen van het kabinet versoepeld worden, dan sluiten we niet uit dat bepaalde fysieke vormen van onderwijs of toetsing weer ingevoerd kunnen worden.'
De universiteit sloot eerder al haar gebouwen tot 10 april. Daarnaast geldt tot die datum voor alle medewerkers en studenten sinds donderdag een internationaal reisverbod, waardoor buitenlandse dienstreizen niet meer zijn toegestaan.