Oproep Martiniziekenhuis: kom werken

© Archief RTV Noord
Het Martiniziekenhuis roept mensen met en zonder een zorgachtergrond op zich te melden. Zij kunnen dan bijspringen als het nodig is.
Onder meer verpleegkundigen die net met pensioen zijn of mensen met een medische achtergrond die nu iets anders doen, mogen zich melden. Zij krijgen betaald. 

Iedereen is welkom

Maar iedereen is welkom. Werk zonder zorgachtergrond is op vrijwillige basis. Deze mensen kunnen bijspringen als de nood hoog wordt in het Groningse ziekenhuis. 'Het kan echt om van alles gaan', laat een woordvoerder weten. 'Receptiewerk, gastvrouwen, technici, ict'ers, schoonmakers of mensen in de keuken.'
Er is nu nog geen sprake van een tekort aan personeel, op welk vlak dan ook. 'Maar misschien komt er wel veel ziekte, daarvoor willen we een database opzetten', zegt de woordvoerder.

Niet meteen aan het werk

Het is ook niet zo dat mensen die zich aanmelden meteen kunnen rekenen op werk. Het ziekenhuis gaat eerst inventariseren welke medewerkers er nodig zijn en welke aanmeldingen eventueel als achtervang kunnen dienen. 
Alleen mensen die fysiek goed belastbaar zijn en die geen klachten hebben die kunnen wijzen op het coronavirus, kunnen zich melden via de website van het ziekenhuis.