Medewerker Ommelander Ziekenhuis besmet met coronavirus

© RTV Noord
Een medewerker van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda is positief getest op het coronavirus. De medewerker zit op dit moment thuis, meldt het ziekenhuis.
Het is de eerste conorabesmetting van een personeelslid waarmee het ziekenhuis in Scheemda geconfronteerd wordt.

Vroeg of laat

'Ook wij wisten dat we hier vroeg of laat mee geconfronteerd zouden worden', zegt Hennie Sanders, voorzitter van de Raad van Bestuur, op de website van het ziekenhuis.
Nadat de medewerker klachten kreeg, heeft deze geen onbeschermd contact gehad met patiënten of andere medewerkers. Volgens het contactonderzoek was het aantal contacten gering.

Besmetting buiten het ziekenhuis

'Naar het zich laat aanzien, heeft de besmetting buiten het Ommelander Ziekenhuis plaatsgevonden, in een gebied dat inmiddels bekend staat als risicogebied. Onze collega maakt het naar omstandigheden goed', aldus Sanders.
'Voor de collega in kwestie en de afdeling waar deze werkzaam is, is dit natuurlijk heel vervelend, maar iedereen gaat er adequaat en professioneel mee om.

Al eerder

Bij medewerkers van het UMCG en het Martini Ziekenhuis in Stad, en bij een medewerker van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal, was het coronavirus al eerder geconstateerd.