Seizoen ook voorbij voor Lycurgus, geen kampioen aangewezen

De selectie van Lycurgus voor dit seizoen
De selectie van Lycurgus voor dit seizoen © JKBeeld
Ook voor de volleyballers van SAMEN. Lycurgus is het seizoen voorbij. De competitie wordt niet meer uitgespeeld en er wordt geen kampioen aangewezen. Dat heeft de Nederlandse volleybalbond (Nevobo) zondag besloten.
Afgelopen woensdag werd bekend gemaakt dat er mogelijk alleen nog alternatieve play-offs zouden worden gespeeld, maar ook van dit scenario ziet men af bij de bond, gezien de huidige omstandigheden in de wereld met betrekking tot het coronavirus.

'Juiste beslissing'

De coach van Lycurgus, Arjan Taaij, zag het vorige week al aankomen: 'Het gaat zoals verwacht, gezien de ontwikkelingen in de wereld. Het is de enige juiste beslissing.'

België, Duitsland en Donar

In België en Duitsland was eerder al besloten om het volleybalseizoen af te breken en geen kampioen aan te wijzen. De basketballers van Donar kregen afgelopen vrijdag te horen dat het seizoen voorbij is.

Tweede

Lycurgus eindigt zo als tweede in de kampioenspoule achter Draisma Dynamo uit Apeldoorn. Er zouden nog zes duels gespeeld worden in deze competitie, waarna de beste twee ploegen een best-of-five finalereeks zouden spelen.