Gemeente Het Hogeland uit trots op inwoners in brief

Het college van burgemeesters en wethouders Het Hogeland (archieffoto)
Het college van burgemeesters en wethouders Het Hogeland (archieffoto) © Eigen foto
Het college van burgemeester en wethouders van Het Hogeland heeft een brief geschreven aan de inwoners van de gemeente. De brief is bedoeld om iedereen die dat nodig heeft een hart onder de riem te steken. Bovendien wordt waardering uitgesproken voor alle 'mooie initiatieven' die zijn ontstaan.
'Het lijkt een boze droom, maar het is harde realiteit. Het coronavirus houdt ons in de greep. Al ruim een week lang. Bijna alle aspecten van ons leven worden er inmiddels door bepaald', schrijft het college. De bestuurders benadrukken dat de maatregelen rond het coronavirus grote impact hebben op de gemeenten en hun inwoners.

Lof voor initiatieven

'Onze ouderen kunt u bijstaan met de digitale stamtafel. Een initiatief dat we als gemeente van harte steunen. Juist die Hogelandsters verdienen nu meer dan ooit aandacht, zorg en warmte', schrijft het college.

Zorgen over ondernemers

De gemeente maakt zich zorgen over ondernemers die noodgedwongen hun deuren hebben moeten sluiten of te maken hebben met omzetdaling. Voor hen is inmiddels een pakket aan maatregelen beschikbaar.
'We staan onze ondernemers, klein en groot, bij met een pakket dat ze voorlopig lucht geeft. Dat pakket is niet in beton gegoten: als er andere, aanvullende maatregelen nodig zijn, dan staan we er', aldus het college.

Noodopvang

Ook schrijft de gemeente over de noodopvang voor asielzoekers die bij de kazerne in Zoutkamp is gerealiseerd.
'Het COA heeft het aanmeldpunt voor migranten in Ter Apel noodgedwongen moeten sluiten. Toen het verzoek kwam van de minister om de kazerne bij Zoutkamp voor noodopvang beschikbaar te stellen, hebben we onze medewerking verleend. De nood is, ook op dat gebied, hoog', stelt het college.
De brief eindigt met lof en waardering voor de inwoners. 'Ondanks alle maatregelen, zien wij ook mooie dingen ontstaan. Om ons heen zien we prachtige voorbeelden van Hogelandsters die elkaar bijstaan. Die zich niet uit het veld laten slaan. Die noaberschap op een geweldige manier invulling geven.'
Het college van burgemeester en wethouders is trots op deze 'Hogelandster kracht'.

-