Hoe gaan topsporters in onze provincie om met de coronacrisis?

Door de coronacrisis is ook het leven van de Groningse topsporters ineens veranderd. Alle sportevenementen zijn afgelast en de sporters zitten noodgedwongen thuis.

In Noord Vandaag wordt verbinding gemaakt met de 'Groningse' topsporters Mike te Wierik (FC Groningen), Thomas Koenis (Donar) en judoka Kim Polling. Hoe komen zij deze moeilijke periode door?

Mike te Wierik, verdediger van de FC, vertelt dat hij veel minder doet dan normaal. 'We hebben onze eigen programma's om thuis wat te doen', zegt hij. Afgelopen weekend heeft de materiaalman zelfs een hometrainer bij hem afgeleverd. 'In goede conditie blijven is van belang.'

Basketbal en volleybal

Ook de basketbal- en volleybalcompetitie zijn stilgelegd door de coronacrisis.

Wat de basketbalcompetitie betreft wordt op de achtergrond druk gesproken over een nieuwe opzet, waarin Nederlandse en Belgische teams zijn vertegenwoordigd.

Thomas Koenis van Donar ziet dat wel zitten. 'Dat is sportief gezien zeker een uitdaging.' Ook hij zit noodgedwongen thuis. 'Ik heb de laatste weken weinig gedaan, ik heb eigenlijk alleen veel met mijn zoontje gespeeld.'

Polling

Ook de Groningse judoka Kim Polling ondervindt de gevolgen van het coronavirus. Zij woont in Noord-Italië, ongeveer 150 kilometer van de échte corona-brandhaard. Volgens haar valt de situatie in haar dorp mee. 'Wij zitten niet bepaald in het gebied waar het helemaal mis is nu', besluit ze enigszins opgelucht.

Lees ook:

FC-directeur Gudde wil nog niet speculeren over einde voetbalseizoen
Seizoen ook voorbij voor Lycurgus, geen kampioen aangewezen
Voorzitter Stokroos: 'Geen financiële problemen Donar, volgend seizoen begint mooi'

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen donar lycurgus kimpolling GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws