Geen Corendon-vluchten meer vanaf Eelde tot 1 juni

Geen Corendon-vluchten meer vanaf Eelde
Geen Corendon-vluchten meer vanaf Eelde © Archief Jos Schuurman/FPS
Corendon heeft al haar vakanties met vertrek tot 1 juni geannuleerd. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij maandag bekend.
Dat betekent dat vluchten naar Bodrum, Antalya en Kreta vanaf Groningen Airport Eelde (GAE) in elk geval tot 1 juni niet meer uitgevoerd worden. Vanaf 20 april zou Corendon twee vluchten per week naar elk van die bestemmingen uitvoeren, meldt RTV Drenthe.

Gesloten

De overheid raadt niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland voorlopig af, vandaar het besluit van de luchtvaartmaatschappij. Bovendien zijn op vrijwel alle vakantiebestemmingen maatregelen genomen tegen het coronavirus.
'Hierdoor kunnen vakantiegangers er niet meer terecht, ook omdat luchthavens, hotels en restaurants gesloten zijn', aldus Corendon.

'Vanzelfsprekend'

Lizette van Dijken, woordvoerder van GAE, geeft aan dat het voor het vliegveld 'erg jammer' maar ook 'vanzelfsprekend, gezien de omstandigheden' is. Van Dijken vertelt dat de vluchten die nu nog wel doorgaan lesvluchten, medische vluchten en donorvluchten zijn.
Klanten worden maandag door de maatschappij geïnformeerd over de beslissing. 'Vakantie en vluchten worden geannuleerd, maar klanten zijn hun geld niet kwijt. Zij behouden het bedrag dat al is betaald als tegoed voor een volgende vakantie', aldus Corendon.