Lopend Vuur: De Olympische Spelen moeten uitgesteld worden

Bij sportcentrum Papendal wordt afgeteld naar de Olympische Spelen
Bij sportcentrum Papendal wordt afgeteld naar de Olympische Spelen © ANP
Steeds meer grote evenementen worden uitgesteld of afgelast vanwege de coronacrisis. Het EK Voetbal, het Songfestival, de Formule 1 in Zandvoort, EK's en WK's; voorlopig gaat er een streep door.
De Olympische Spelen staan vooralsnog wel op de agenda, van 24 juli tot en met 9 augustus. De druk op het organiserende Internationaal Olympisch Comité (IOC) om de Spelen uit te stellen wordt steeds groter.
Veel atleten kunnen zich niet optimaal voorbereiden en willen uitstel. Landen als Canada en Australië hebben al aangekondigd sporters thuis te houden als de Spelen niet uitgesteld wordt.
Het IOC heeft inmiddels laten weten alternatieve scenario's te onderzoeken. IOC-lid Dick Pound heeft volgens de Telegraaf gezegd dat de Spelen uitgesteld worden. De Japanse premier Shinzo Abe heeft dinsdag telefonisch contact met voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité over mogelijk uitstel van de Olympische Spelen vanwege het coronavirus. Logisch?

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze Facebookpagina of laat ons telefonisch weten wat je vindt via 050-3188288.

Het is tijd voor een lockdown in Nederland

Dat was ons Lopend Vuur van gisteren. 63 procent van de 15.859 stemmers is het hier mee eens.