Olympische Spelen zijn uitgesteld naar 2021 (update)

De Olympische Spelen van Tokio worden niet dit jaar gehouden, maar uiterlijk in de zomer van 2021. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) dinsdag officieel bekendgemaakt.

Eerder hadden de Japanse premier Shinzo Abe en voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) al overeenstemming bereikt over uitstel van de Spelen.

De nieuwe data van de Olympische Spelen zijn nog niet bekend. Het grootste sportevenement ter wereld wordt volgens het IOC in ieder geval niet in 2020 gehouden.

Welke Groninger sporters?

Van de Groninger sporters waren tot nu toe alleen handbalster Lois Abbingh en roeier Melvin Twellaar verzekerd van een olympisch ticket. Maar ook zwemster Ranomi Kromowidjojo, wielrenner Bauke Mollema, judoka's Kim Polling en Henk Grol, ruiter Jur Vrieling en beachvolleyballer Alexander Brouwer hadden een goede kans op deelname aan de Spelen.

Wel een WK dit jaar?

De Groningse Kim Polling vraagt op Twitter of het mogelijk is om het WK van 2021 te verplaatsen naar dit (na)jaar. Ze stelt voor om van het toernooi dat in oktober 2020 in Oezbekistan wordt gehouden, een WK te maken.

Zwemster Ranomi Kromowidjojo gaat zich voorbereiden op Tokio 2021:

Lees ook:

Alles over het coronavirus

Meer over dit onderwerp:
coronavirus sport olympischespelen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws