Nu 85 medewerkers van noordelijke ziekenhuizen besmet met coronavirus

Ook medewerkers van het UMCG zijn besmet met het virus
Ook medewerkers van het UMCG zijn besmet met het virus © RTV Noord
In de ziekenhuizen in Groningen, Friesland en Drenthe zijn inmiddels 85 zorgmedewerkers besmet met het coronavirus
59 daarvan werken in het UMCG. Dat zijn zes meer dan maandag. Zij zijn 'absoluut niet door patiënten in het UMCG besmet', weet viroloog Coretta van Leer. 

Bekende namen

De besmette medewerkers werken op verschillende afdelingen van het ziekenhuis. Onder hen zijn bestuursvoorzitter van het UMCG Ate van der Zee en arts-microbioloog Alex Friedrich. Het UMCG heeft tot nu toe 1306 medewerkers getest.

Meer patiënten

Ook het aantal coronapatiënten in Groningen is iets gestegen. Er liggen momenteel vijftien Covid-positieve patiënten in het UMCG, van wie tien worden behandeld op de Intensive Care.

Ambulancehelikopter

Dinsdagmiddag werd een patiënt uit Den Bosch met een speciaal omgebouwde ambulancehelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De helikopter, die normaal gesproken reserve staat, is de afgelopen weken omgebouwd tot mobiele intensive care unit.
De Brabantse patiënt moest met spoed van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch naar het UMCG worden gebracht. De piloot en de rest van het personeel droegen beschermende kleding om niet besmet te worden. Na elke vlucht wordt de traumahelikopter volledig ontsmet.