Alle RTV Noord Thuistips op een rij

Eventjes thuiszitten is niet erg, maar door het coronavirus zitten Groningers nu voor een langere tijd aan huis gekluisterd. Hoe vermaak je jezelf dan?

Wij zijn op zoek naar de beste 'anti-verveel tips' die je in je eigen woning, op je balkon of in je tuin kunt doen. Zo komen we samen deze lastige tijden door. 

Heb jij zo'n tip? Laat die dan achter op www.rtvnoord.nl/thuistip. We zoeken vooral tips die je met al bestaande middelen in of om je eigen huis uit kunt voeren.

Elke dag selecteren we zo'n tip en maken die de RTV Noord Thuistip van de dag. Hieronder staan ze allemaal. 

Paasei zoektocht (woensdag 8 april)

In sommige plekken in de stad wordt er met de buurt of straat een paasei zoektocht georganiseerd. Elk huis dat deelneemt knutselt een paasei en plakt die voor het raam. Om het nog leuker te maken plakt elk huis er ook een letter bij. Op deze manier kunnen de kinderen na het vinden van alle paaseieren en letters een zin/woord vormen. Hebben ze de goede zin gevonden? Dan winnen ze een prijs!
Stem als volwassenen dus wel even af welke huizen meedoen en wie welke letter voor het raam plakt. Gegarandeerd succes in de buurt dit paasweekend!

Afbeelding

Digitale kinderboeken (dinsdag 7 april)

Door de corona crisis zijn veel digitale kinderboeken tijdelijk gratis! Perfect voor een dag als vandaag, waar het weer iets minder is. Lekker samen op de bank een boek lezen. Alle gratis kinderboeken zijn verzameld op: www.voorleesgids.nl #ikleesthuis

Kleurboek voor volwassenen (maandag 6 april)

Soms wil je even lekker je hoofd leeg maken, ontspannen en rustig bezig zijn met iets leuks, zoals kleuren, maar dan voor volwassenen. Er zijn talloze kleurboeken met mooie tekeningen voor volwassenen.
Stef van der vlag doet het bijvoorbeeld iedere dag, soms even een klusje tussendoor of wat andere dingen, maar zo gauw als dat het kan, weer heerlijk rustig tekenen.

Challenges (vrijdag 3 april)

Om de tijd wat sneller te laten gaan dagen Matthijs en Roosmarijn elkaar elke dag uit met verschillende challenges. Er komt van alles aan bod, koken, sporten, wc rol spelletjes, touwtje springen, noem maar op.
Leuk voor de dagelijkse portie beweging, lachen en gezonde competitiviteit!

Papier mache (donderdag 2 april)

In deze tijd kan het fijn zijn om een leuk project te hebben waar je dagelijks even mee bezig kan en ook zo weer kan weg leggen, zoals een knutselwerk van papier mache. Het zet je aan tot creativiteit en de meeste benodigdheden zijn standaard in huis:
- krantenknipsels
- behanglijm + water (of water waar je rijst in hebt gekookt met wat suiker)
- verf + kwast
- een mal (dit kan al iets simpels zijn als een ballon)
Zo zijn Michel en zijn kinderen al druk bezig met het maken van een leuke luchtballon! Het verven is mooi gelukt in ieder geval!

Afbeelding

Kunstles via Youtube (woensdag 1 april)

Met de scholen dicht missen de kinderen natuurlijk hun normale lessen voor rekenen, schrijven, lezen maar ook kunstles krijgen ze nu niet. Kunsteducatie lerares Elsbeth heeft daar wat op bedacht, zij zet elke dag een kunstles op haar Youtube kanaal!
In de video's vertelt ze eerst interessante weetjes over een kunstenaar en zijn/haar werk en daarna gaat ze iets knutselen in dezelfde stijl.
Leuk om thuis mee te doen voor alle leeftijden!

Netflix party (dinsdag 31 maart)

Gezellig samen een film kijken met je vrienden of familie zit er even niet in dachten wij.
Maar daar heeft Netflix nu iets op bedacht: Netflix party.
Hiermee kan je nu op afstand samen Netflixen!
stap 1. download Netflix party op Netflixparty.com (toevoegen aan chrome)
stap 2. Start een film of serie op Netflix en klik rechts bovenin op NP.
stap 3. Kopieer de URL en deel die met vrienden. Nu kunnen jullie samen dezelfde film of serie kijken!
Dus nodig je vrienden uit en pak er wat snacks bij.
Zo heb je toch alles voor een avond Netflix & chill.

Kleien met zoutdeeg (maandag 30 maart)

Kleien is altijd leuk, maar je hebt het misschien niet altijd in huis. Daar heeft Tanja wat op bedacht, zoutdeeg! Wat heb je nodig?
1 kopje zout
2,5 kopjes bloem
1 tl olie
1 kopje water
Meng dit allemaal en… Kleien maar! Na het maken van mooie kunstwerken kan je het afbakken in de oven op 100 graden. De finishing touch? Mooi verven natuurlijk!
Thijs en Sara doen het even voor in onderstaande video.

Sport/Spel parcours (vrijdag 27 maart)

Maak een sport/spel parcours door je woning voor de kleintjes! Gebruik alledaagse voorwerpen zoals speelgoed en meubels om er een uitdagend en leuk parcours van te maken. Cas (3jr) doet het wel even voor in onderstaande video!

Sokken Jeu de Boules (donderdag 26 maart)

Je kunt jeu de boules spelen met je eigen sokken. In deze video van buurtsportcoaches op Schiermonnikoog wordt dat simpel uitgelegd. 

Meer over dit onderwerp:
coronavirus
Deel dit artikel:

Recent nieuws