'Toukomstplan' voor dojo in oude gymzaal Winsum

Karatevereniging Katsu wil de oude gymzaal aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum een nieuwe bestemming geven. Het pand moet worden omgebouwd tot dojo en trainingszaal.

Het pand wordt nu nog gebruikt door voetbalvereniging Winsum, maar die verhuist deze zomer naar het nieuwe sportpark in Winsum-West.

Leeg pand

De leden van Katsu trainen op dit moment ook al in de oude gymzaal. 'Maar wij kregen te horen dat we een nieuwe plek moesten zoeken, omdat dit gebouw leeg komt te staan', zegt Suzan Wierenga van Katsu.

De karatevereniging zou moeten verhuizen naar de Tirrel, waar scholen en sportverenigingen worden gebundeld. 'Maar volgens ons is daar straks veel te weinig plek en dat was de gemeente eigenlijk wel met ons eens.'

Voor alles met een zachte mat

Katsu heeft daarom een voorstel ingediend om de oude gymzaal aan de Schouwerzijlsterweg te renoveren.

'Het pand wordt dan niet alleen geschikt voor karate en judo, maar voor iedereen die een zachte mat nodig heeft', vertelt Wierenga. 'Je kunt dan denken aan ouderengym en kleutergym.'

Toukomst

Voor de renovatie is zeven tot negen ton nodig. De karatevereniging heeft haar plan ingediend bij 'Toukomst', een initiatief van het Nationaal Programma Groningen. Toukomst stelt honderd miljoen euro beschikbaar voor de beste ideeën voor de toekomst van Groningen.

Er zijn inmiddels 658 voorstellen ingediend. Er kunnen nog plannen worden bedacht tot eind deze maand en daarna kiest een panel de meest kansrijke projecten uit.

Wedden op meerdere paarden

Katsu is ondertussen al bezig om met een architect te kijken naar de invulling van het gebouw. 'Want we gaan sowieso door met dit plan', vertelt Wierenga. 'We schrijven ons ook in bij andere subsidieverstrekkers.'

Lees ook:

- NPG gaat met Groningers op zoek naar hun 'Toukomst'
- Toukomst: 241 Groningse ideeën voor 100 miljoen euro

Meer over dit onderwerp:
sport WINSUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws