Op Hanzehogeschool geen fysiek onderwijs tot 1 juni

De Hanzehogeschool Groningen stelt alle fysieke onderwijs uit tot zeker 1 juni. Al het onderwijs wordt tot die tijd online gegeven. Ook de tentamens worden niet fysiek meer afgenomen.

Dat besluit heeft de Hanzehogeschool genomen in samenspraak met andere hogescholen. Na overleg met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Vereniging Hogescholen en de Vereniging van Universiteiten hebben de meeste hogescholen geconcludeerd dat het onmogelijk is om binnen de nieuwe maatregelen van de overheid het fysieke onderwijs op 6 april weer te starten.

Alternatieven

Als de landelijke coronamaatregelen versoepelen bekijkt de school of er weer op locatie lessen en tentamens kunnen worden gegeven. De Hanzehogeschool geeft sinds 16 maart al online les.

De fysieke open dag van de Hanzehogeschool op 3 april gaat niet door. In plaats daarvan is er dan een online open dag voor studiekiezers. De hogeschool doet er volgens eigen zeggen alles aan om er voor te zorgen dat de studenten geen studievertraging oplopen. Zo wordt er gekeken naar alternatieven voor stages, afstudeeropdrachten en practica.

Lees ook:

- Voorman Hanzehogeschool: onderwijs moet één lijn trekken in coronacrisis

Meer over dit onderwerp:
coronavirus GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws