Inzage plannen Suikerzijde digitaal vanwege coronavirus

De bouwplannen voor het voormalig suikerfabriekterrein gaan de volgende fase in: omwonenden mogen hun visie geven. Vanwege de coronacrisis gaat dat anders dan normaal.

In gewone omstandigheden had de gemeente een inloopavond voor omwonenden en andere geïnteresseerden georganiseerd voor het gebied, dat de gemeente tot Suikerzijde gedoopt heeft. Vanwege het verbod op het samenkomen van groepen mensen tot 1 juni, vallen die bijeenkomsten in het water.

Speciale website 

Vanaf 9 april mogen Stadjers volgens de planning hun mening geven over het nieuwe terrein. Omdat dat nu niet rechtstreeks kan, heeft de gemeente een speciale website opgezet over het terrein. Daar kunnen mensen hun zienswijze en op- en aanmerkingen kwijt.

Een woonwijk

Het voormalig suikerfabriekterrein, tussen Hoogkerk en Stad en ten noorden van de spoorlijn Groningen-Leeuwarden, wordt de komende jaren omgebouwd tot een woonwijk. Er komt een treinstation en een haventje. Er worden maximaal 5000 woningen gebouwd en er komen 2000 tot 3000 arbeidsplaatsen.
 
Volgens een woordvoerder van de gemeente Groningen komen de arbeidsplaatsen vooral op het gebied van onderwijs, winkels en werken aan huis. 'Maar dat moet allemaal nog vorm krijgen.'

Najaar 2021

De kosten van het verbouwen van het terrein, dat 185 hectare groot is, zijn nog niet bekend. Als het goed is, begint de bouw in het najaar van 2021.

Lees ook:

- Dit jaar ruim 2.400 nieuwe woningen erbij in Stad
- Alles over het coronavirus
 

Meer over dit onderwerp:
coronavirus woneninstad
Deel dit artikel:

Recent nieuws