UMCG verlengt coronamaatregelen tot 1 juni

Het UMCG verlengt alle maatregelen die het heeft genomen in de coronacrisis vooralsnog naar 1 juni.

Het gaat onder meer om het reisbeleid dat geldt voor personeelsleden, het organiseren en bijwonen van bijeenkomsten en contact met patiënten op de poliklinieken. Daarvoor heeft het ziekenhuis een speciaal protocol, dat je hier kunt nalezen

Extra afdeling open voor coronapatiënten

Het ziekenhuis heeft woensdagmiddag een extra afdeling geopend om coronapatiënten op te nemen. Het om speciale verpleegafdelingen voor coronapatiënten. Daar worden woensdagmiddag 12 mensen verpleegd, en komen er in de loop van de dag zes patiënten bij. Op de intensive care worden 15 coronapatiënten behandeld.

Meer personeel besmet

Sinds dinsdag zijn er vijf extra medewerkers van het ziekenhuis besmet met het virus. Het ziekenhuis test dagelijks vele tientallen personeelsleden om de verspreiding tegen te gaan: in totaal zijn er nu 1487 medewerkers getest op de besmetting met het nieuwe virus. 64 medewerkers blijken tot nu toe positief, dat zijn er vijf meer dan dinsdag.

Licht optimisme

Het RIVM was woensdagmiddag voorzichtig positief. De verspreiding van het coronavirus in Nederland lijkt af te remmen.

Volgens Jaap van Dissel van het RIVM hebben de eerste maatregelen die het kabinet eerder deze maand heeft afgekondigd, zoals het geen handen geven en de sluiting van de horeca, de verspreiding van het virus afgeremd. 'De exponentiële groei is waarschijnlijk tot staan gebracht.' Toch is de prognose nog erg onzeker. 

Lees ook:

Groei coronapatiënten neemt af, landelijk dreigend tekort aan ic-bedden

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws