KLM Flight Academy doet vanwege corona geen lesvluchten meer

De studenten van de KLM Flight Academy op Groningen Airport Eelde zijn tot begin deze week blijven vliegen. Maar de opleiding tot piloot stopt met de vluchten, vanwege risico op het coronavirus.

Dat meldt RTV Drenthe.

De lesvluchten zijn meestal met twee personen: een leerling vlieger en een instructeur. En die zitten in een lesvliegtuig dicht bij elkaar. 'We kregen toch vragen hierover', zegt hoofd opleidingen Mark Gerritsen van de Flight Academy.

'We vlogen tot maandag met strikte regels door. Maar na de aankondiging door het kabinet van extra maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus, hebben we besloten om te stoppen.'

Te dicht op elkaar

De studenten krijgen, net als anderen, theorieles op afstand. Op de campus is bijna niemand meer te vinden. Wel wordt een simulator gebruikt om les te geven. 'Maar daar zitten de student en de instructeur op grote afstand van elkaar.' Ook de solovluchten gaan door, maar die worden uitgevoerd op Lelystad Airport.

Nu de luchtvaartschool ook is gestopt met vliegen, is Groningen Airport Eelde bijna tot stilstand gekomen. Alleen medische vluchten, privéjets en kleine luchtvaart vliegen nog. De luchthaven is ook minder lang open dan normaal. Brandweer en luchtverkeersleiding is aanwezig.

Lees ook:

- Ons liveblog over het coronavirus
- Alles over het coronavirus

Meer over dit onderwerp:
groningenairporteelde coronavirus EELDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws