Coronacrisis zet streep door Slag om Bourtange

Een eerdere editie van de Slag om Bourtange
Een eerdere editie van de Slag om Bourtange © bourtange.nl
De Slag om Bourtange gaat dit jaar vanwege de coronacrisis niet door. Het jaarlijkse evenement stond voor 6 en 7 juni gepland.
Omdat er tot 1 juni geen evenementen georganiseerd mogen worden, en het ook nog onzeker is wat er daarna gebeurt, achtte de organisatie het niet verantwoord om de voorbereidingen te starten.

Andere landen

Het is bovendien onzeker of de deelnemers aan de Slag om Bourtange, die uit meerdere landen afkomstig zijn, begin juni naar Vesting Bourtange kunnen komen.
Vanwege de vele onzekerheden is daarom besloten de voorbereidingen stil te leggen. 'Uiteraard is het de bedoeling om in 2021 weer een Slag om Bourtange te organiseren. De vermoedelijke data voor het evenement zijn dan 5 en 6 juni', aldus de organisatie.

Schijngevecht

De Slag om Bourtange is een 'schijngevecht', waarin de slag om het vestingstadje uit 1814 wordt nagespeeld. Die slag ging tussen het Nederlandse leger - met hulp uit onder meer België, Duitsland en Engeland - en de troepen van Napoleon.
Impressie van de Slag om Bourtange-editie van 2017.

Vesting Spectaculum

Het eerstkomende evenement in Vesting Bourtange is nu het Vesting Spectaculum op 1 en 2 augustus. De voorbereidingen voor dit evenement gaan vooralsnog gewoon door.