Tweede Kamerlid Isabelle Diks nieuwe wethouder in Groningen

Isabelle Diks is de nieuwe GroenLinks-wethouder in de gemeente Groningen. Diks vervangt Mattias Gijsbertsen, die binnenkort vertrekt.

Diks was van 2008 tot 2017 wethouder in de gemeente Leeuwarden en is nu nog Tweede Kamerlid voor GroenLinks.

Sociaal domein

Diks neemt het takenpakket van Gijsbertsen over. Ze wordt onder andere verantwoordelijk voor het sociaal domein, de zorg, jeugdzorg en de volksgezondheid.

'De uitdagingen waar Groningen zich in die gebieden voor geplaatst ziet, zijn van ongekende omvang. Daar draag ik graag bestuurlijk mijn steentje aan bij', zegt Diks.

Meer dan helft vrouw

Diks stond, nadat Gijsbertsen zijn vertrek aankondigde, meteen 'hoog op het lijstje', zegt GroenLinks-fractievoorzitter Mirjam Wijnja.

'Diks heeft een geweldig netwerk in Noord-Nederland', zegt Wijnja. Bovendien zijn met de komst van Diks vier van de zeven wethouders in de gemeente Groningen vrouw. 'Daar ben ik erg blij mee', zegt de fractievoorzitter van de grootste partij in de gemeenteraad.

Vertraging door coronacrisis

De coronacrisis zorgt voor vertraging bij de aanstelling van Diks. De nieuwe wethouder moet nog officieel geïnstalleerd worden, en wanneer dat gebeurt is nog niet duidelijk. 'Ik hoop dat het eind april of begin mei lukt', zegt Wijnja. 

'Geweld hoort nergens thuis'

Begin februari werd bekend dat Mattias Gijsbertsen uit Groningen vertrekt. Hij wordt directeur van het Rijksprogramma 'Geweld hoort nergens thuis'.

Lees ook:

- Wethouder Gijsbertsen van Groningen stapt op

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws