Ook 's avonds en 's nachts kindernoodopvang mogelijk voor 'vitale' ouders (update)

SKSG biedt kinderopvang in de avonduren aan voor ouders met vitaal beroep
SKSG biedt kinderopvang in de avonduren aan voor ouders met vitaal beroep © ANP
Ouders die door de coronacrisis recht hebben op noodopvang voor hun kinderen, kunnen met hun kroost niet alleen overdag, maar ook 's avonds en 's nachts terecht bij SKSG. Dit geldt voorlopig alleen in de gemeenten Groningen en Westerkwartier.
SKSG biedt de flexibele 24-uurs noodopvang sinds vrijdag gratis aan voor ouders die een vitaal beroep uitoefenen.

Opvang bij een gastouder of thuis

De kinderopvangorganisatie laat weten dat een kind bij een gastouder kan worden opgevangen, maar het ook mogelijk is om thuis een pedagogisch medewerker op de kinderen te laten passen.
De avond- en nachtopvang is door SKSG in het leven geroepen voor ouders die hun vitale beroep 's avonds en 's nachts moeten uitoefenen. Hiervoor hoeven ouders overigens niet per se lid te zijn van SKSG. In overleg wordt gekeken welke vorm van noodopvang het beste bij een gezin past.

Blij

'We zijn ontzettend blij dat meer dan tachtig pedagogisch medewerkers en gastouders zich direct hebben aangemeld voor deze unieke service', laat de kinderopvangorganisatie weten.
Ouders die gebruik willen maken van de 24-uurs noodopvang, kunnen contact opnemen met SKSG.
'Hoe veel mensen er gebruik van maken, kunnen we nog niet inschatten', zegt woordvoerder Hannah Waley. 'Wel hebben zich al tachtig medewerkers gemeld die bereid zijn om op te passen.Dus als de vraag toeneemt, hebben we genoeg mensen klaarstaan.'
Dit bericht is aangevuld met quotes van Hannah Waley