Lopend Vuur: Juist nu koop ik bij lokale ondernemers

Lokale ondernemers hebben het zwaar door het coronavirus
Lokale ondernemers hebben het zwaar door het coronavirus © Sander Koning/ANP
Veel bedrijven hebben het zwaar momenteel. Door de coronacrisis zijn ze deels of helemaal gesloten of is de omzet vele malen lager dan normaal.
Ook winkels (supermarkten uitgezonderd), restaurants en cafés zijn zwaar getroffen. Sommige restaurants proberen de schade deels beperkt te houden, door afhaalmenu's te maken.

Oproep

Op sociale media wordt momenteel de oproep gedaan om je lokale ondernemer te steunen, juist door bijvoorbeeld een afhaalmenu te bestellen, een kaasje te kopen bij de kaasboer of wat vaker inkopen te doen bij de plaatselijke slager of groenteboer.
Bij WNL deed staatssecretaris Mona Keijzer de oproep de lokale ondernemer te steunen, omdat het kabinet niet elk bedrijf kan redden. 'Je mag een ommetje maken en je mag ook een boodschap doen. Doe dat dan bij je lokale ondernemer om er voor te zorgen dat die het hoofd boven water houdt. De overheid alleen redt dat niet', aldus Keijzer.
Geef jij gehoor aan die oproep?

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze facebookpagina of laat ons telefonisch weten wat je vindt via 050-3188288.

Stop toch met zomer- en wintertijd

Dat was ons laatste Lopend Vuur van vorige week. Van de 9.801 stemmers is 67 procent het hier mee eens.