Openbaar toilet en bloembakken verdwijnen om jachthaven open te houden

De gemeente Oldambt komt met een opmerkelijke noodmaatregel om de jachthaven in Winschoten open te kunnen houden.

Het openbare urinoir op het Marktplein in de Molenstad wordt gesloten en er komen geen bloembakken meer in de winkelstraten.

Met het geld wat hiermee wordt bespaard worden de damwanden van de jachthaven vervangen. De wanden zijn in 1994 geplaatst en nodig aan vervanging toe. Als die vervanging niet doorgaat moet de jachthaven uit veiligheidsoverwegingen worden gesloten.

'Noodzakelijke keuze'

'Door de bloembakken aan de lantaarns in het centrum van Winschoten niet meer te vullen en door het openbare urinoir op het Marktplein te sluiten, kunnen we kosten besparen', vertelt wethouder Erich Wünker.

'Dit zijn voor ons als college geen leuke keuzes, maar helaas is het noodzakelijk om rond te kunnen komen. We hebben deze keuze gemaakt omdat het achterwege laten van de beplanting niet direct van invloed is op een schone en veilige openbare ruimte. Daarnaast wordt het urinoir maar beperkt gebruikt en zijn er alternatieven te vinden in de omliggende horecagelegenheden', aldus Wünker.

Voor de bouwvak vervangen

De aannemer is inmiddels met de voorbereidende werkzaamheden begonnen. Voor de nieuwe damwanden wordt hout gebruikt dat over is van werkzaamheden in Nieuwolda.

De verwachting is dat de damwanden in de jachthaven nog voor de bouwvak vervangen zijn.

Meer over dit onderwerp:
WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws