Organisatie Pronkjewailpad adviseert wandelaars: 'Gebruik de stempels niet'

Het Pronkjewailpad
Het Pronkjewailpad © Archief RTV Noord
Wandelaars die de route van het Groningse Pronkjewailpad lopen, krijgen van de organisatie het advies om de stempels bij controleposten niet te gebruiken, maar via de app digitaal te stempelen.
Ook raadt de organisatie de deelnemers af om met meer dan twee personen tegelijk op pad te gaan. Dit alles om besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.

Stempelposten gesloten

Het Pronkjewailpad wordt georganiseerd door het team achter de Tocht om de Noord en bestaat uit twee lange wandelroutes door de provincie: een noord- en een zuidroute. Vanaf aanstaande donderdag, 2 april, gaan de routes weer open. Onderweg zijn tientallen stempelposten ingericht, onder meer bij kerken en horecagelegenheden.
'Maar het overgrote deel van die stempelposten zal gesloten zijn', verwacht de organisatie, gezien de coronamaatregelen van het kabinet.

Twee tochten afgelast

De Tocht om de Noord-organisatie heeft besloten om twee andere loopevenementen, de Vrouwenmars (4 mei) en de Bevrijdingstocht (5 mei) in verband met de coronacrisis niet door te laten gaan. Beide evenementen worden mogelijk op een later moment alsnog gehouden.
Of het doorgaan van de Tocht om de Noord zelf ook in gevaar komt, hangt af van de ontwikkelingen rond het coronavirus.

Houd afstand

Voor het Pronkjewailpad gelden verder geen beperkingen, aldus de organisatie.
'Indien mensen geen klachten hebben kunnen ze volgens het RIVM prima naar buiten om een stuk te wandelen. Doe dit wel alleen of op 1.5 meter afstand van elkaar.'