Meerdere tips over diefstal 'Groningse' Van Gogh

Het gestolen werk van Van Gogh
Het gestolen werk van Van Gogh © Groninger Museum
De politie heeft meerdere tips gekregen over de inbraak in museum Singer Laren, waarbij in de nacht van zondag op maandag een schilderij van Vincent van Gogh uit 1884 is gestolen.
Het werk 'Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar' was in bruikleen van het Groninger Museum.

Meer informatie nodig

De inbraak in het museum aan de Oude Drift in Laren vond zondagnacht om 03.15 uur plaats. Dieven forceerden de glazen voordeur van het gebouw. Een woordvoerder van de politie zei dinsdag dat er nog steeds tips binnenkomen, al kan hij geen aantallen noemen.
'We nodigen mensen ook nog steeds uit om informatie of beveiligingsbeelden met de politie te delen. We zijn volop bezig met het onderzoek, maar het is te vroeg om te zeggen hoe het onderzoek vordert.'

Onderzoek

De politie doet onderzoek naar de diefstal met meerdere specialisten, zoals forensische onderzoekers, de tactische recherche en kunstroofexperts van de landelijke recherche.

Museumdirecteur geschokt

Algemeen directeur van het Groninger Museum Andreas Blühm zei maandag 'zeer geschokt' te zijn over de diefstal. 'Het is een diefstal van een werk van ons allen en het moet zo snel mogelijk terug en aan het publiek getoond worden.'