Man die in Paterswolde op twee agenten schoot blijft vastzitten

De 27-jarige man die op 3 januari in Paterswolde op twee agenten schoot, mag nog niet naar huis.

Dat heeft de rechter besloten in een tussentijdse zitting in Assen. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat voorlopig op 25 juni gepland. Het Openbaar ministerie verwijt de man poging tot doodslag op twee agenten en verboden wapenbezit.

De politie kwam op vrijdagnacht 3 januari naar Paterswolde vanwege een melding over huislijk geweld. De agenten inspecteerde de achtertuin van een woning aan de Hayo Hindriksweg. Vanuit een steeg werd op hen geschoten. De agenten schoten terug. Er raakte niemand gewond.

Immuunziekte

De zaak werd nog niet inhoudelijk behandeld, omdat het onderzoek nog niet compleet is. Er moest wel beslist worden over het voorarrest van de man. De advocaat vroeg de rechter de verdachte vrij te laten. De man heeft een immuunziekte waardoor hij nier- en hartproblemen krijgt. Een besmetting met het coronavirus in de penitentiarie inrichting (PI) is groot en kan voor hem fataal zijn.

Drank en drugs

De man krijgt naar eigen zeggen in de PI niet altijd zijn medicatie. Daardoor moest hij in de afgelopen maanden één keer naar het ziekenhuis vanwege hartritmestoornissen. De officier van justitie verzette zich tegen het verzoek tot vrijlating. 'De man heeft onder invloed van drank en drugs zonder reden op de agenten geschoten. Hoe leg je aan de maatschappij uit dat een persoon na zo'n daad weer op vrije voeten komt', zei de officier.

Voorarrest

De rechter heeft het voorarrest verlengd, omdat er sprake is van een feit waarop een gevangenisstraf van 12 jaar of meer geldt. De rechter wil wel geloven dat de man een ziekte onder de leden heeft. Het besmettingsgevaar geldt echter ook buiten de gevangenismuren, zei de rechter. 

Lees ook:

- Man (27) schiet op politie in Paterswolde
- Buurt geschrokken na schietpartij Paterswolde: 'Er lagen kogels naast mijn auto'
- Verdachte schietpartij Paterswolde zit langer vast; huis wordt dichtgetimmerd

Meer over dit onderwerp:
Paterswolde
Deel dit artikel:

Recent nieuws