Automobilist opgepakt na dreigen met corona

Hulpdiensten bezig bij de gecrashte auto
Hulpdiensten bezig bij de gecrashte auto © ProNews
Een 41-jarige automobilist uit de gemeente Groningen is dinsdagavond opgepakt nadat hij hulpverleners met het coronavirus dreigde te besmetten. Dat gebeurde nadat hij met zijn auto in een sloot was gereden.
Het ongeval vond tegen half acht plaats op de Verlaatweg in Ten Boer. Volgens getuigen reed de man veel te hard. Het voertuig kwam uiteindelijk op de kant in de sloot terecht.

Coronaspuger

Toen brandweerlieden en politieagenten de bestuurder uit de auto wilden halen, verzette de man zich hevig. Volgens een politiewoordvoerder vertelde de automobilist de hulpverleners dat hij het coronavirus heeft. Ook probeerde hij hen te bespugen.
Daarop is de man onder dwang uit de auto gehaald, waarbij hem een zogeheten spuugmasker is omgedaan. De automobilist is vervolgens geboeid afgevoerd en voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij zit nog vast en wordt woensdagmiddag gehoord.

Zware mishandeling en rijden onder invloed

De man is wegens het dreigen met corona aangehouden voor poging tot zware mishandeling. Ook wordt hij verdacht van rijden onder invloed en van gevaarlijk en hinderlijk rijgedrag.
Volgens een politiewoordvoerder zijn er geen aanwijzingen dat de verdachte daadwerkelijk besmet is met het coronavirus. Het is niet bekend of hij daarvoor ook een test heeft moeten ondergaan.