Prins Bernhard Cultuurfonds verdeelt 118.000 euro

© Oranje Grootegast
Het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt veertig Groningse projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap. In totaal gaat het om een bedrag van 118.000 euro.
Zo krijgt Stichting Swingin' Groningen 5.000 euro voor het opzetten van een platform voor jazzmuziek: Platform Jazz Talent. Dit talentontwikkelingsprogramma wil kinderen en jongeren zo laagdrempelig mogelijk laten instappen in de wereld van de jazzmuziek.

Restauratie graven

De Stichting Begraafplaats Sint Annen krijgt eveneens 5.000 euro om graven op de begraafplaats aan de Thesingerweg in het dorp te kunnen restaureren. De stichting krijgt hierbij hulp van vrijwilligers uit Sint Annen.
De Christelijke Muziekvereniging Oranje Grootegast kan 2.500 euro tegemoet zien voor het laten maken van een muziekcompositie voor het Wereld Muziek Concours 2021 in Kerkrade, het grootste festival voor blaasmuziek ter wereld. De muziekvereniging hoopt met dit stuk haar wereldtitel uit 2017 te kunnen verdedigen.

Booming Stadskanaal

Verder krijgt het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal 2.125 euro voor de aanschaf van een bijzondere collectie (glas)negatieven van ansichtkaartenmaker JosPé uit Arnhem. Die laat niet alleen het productieproces van ansichtkaarten zien, maar de foto's geven ook een tijdsbeeld van de jaren '50 en '60 in Zuidoost-Groningen. In die tijd was Stadskanaal booming, dankzij onder meer de komst van Philips en een bloeiende middenstand.
In juni volgt een nieuwe ronde met subsidietoekenningen door het Prins Bernhard Cultuurfonds afdeling Groningen.