Gemeenteraad Stad kent nu twee raadsleden uit Ten Boer

Stayen (links) vervangt Sloot (midden)
Stayen (links) vervangt Sloot (midden) © Stad en Ommeland
Sinds woensdagmiddag heeft de gemeente Groningen een tweede raadslid uit Ten Boer. René Stayen werd officieel geïnstalleerd als raadslid voor de Stadspartij.
Stayen vervangt het Harense raadslid Mariska Sloot. Zij maakte in februari bekend haar zetel op te geven.

Twee Ten Boerster raadsleden

Sinds de herindeling van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer was er maar één raadslid uit Ten Boer; Peter Rebergen van  ChristenUnie.
GroenLinks-fractievoorzitter Mirjam Wijnja woonde eerder ook in Ten Boer maar is inmiddels verhuisd naar Groningen. Twee raadsleden komen uit Haren: Ietje Jacobs (VVD) en Hans Sietsma (GroenLinks).

Bijzondere vergadering

Stayen werd officieel benoemd tijdens een bijzondere raadsvergadering van de gemeente Groningen. Het is de eerste vergadering sinds het uitbreken van de coronacrisis.
Vanwege de maatregelen tegen het virus zijn maar elf van de 45 raadsleden aanwezig. Zij nemen beslissingen over dertien punten die niet veel politieke weerstand oproepen.

Drie partijen niet present

Bij de vergadering ontbreken drie partijen: de Partij voor de Dieren, Student&Stad en de PVV. Die partijen laten weten zich zoveel mogelijk aan de richtlijnen van het RIVM te willen houden en daarom thuis te blijven.
Wat PvdD-fractievoorzitter Kirsten de Wrede betreft was de vergadering van woensdagmiddag niet door gegaan. 'Het had voor ons niet gehoeven op deze manier', zegt zij. 'Wat mij betreft hadden we kunnen wachten tot het moment dat het officieel mogelijk is om digitaal te gaan vergaderen.'