Bouw nieuw 'Museum aan de A' kan beginnen

Nicolette Bartelink (rechts) zette de ideeën voor het Museum aan de A over in concrete plannen.
Nicolette Bartelink (rechts) zette de ideeën voor het Museum aan de A over in concrete plannen. © René Walhout/RTV Noord
De realisatie van het nieuwe Museum aan de A in Stad kan beginnen. De gemeenteraad van Groningen heeft ruim acht ton beschikbaar gesteld voor de komst van het museum, nadat eerder al twee ton was vrijgemaakt.
Het nieuwe museum, dat ook het Historisch Museum wordt genoemd, moet op de plek en in de panden van het Noordelijk Scheepvaartmuseum komen. 

Verbouwing

Dat museum wordt verbouwd om de komst van het Museum aan de A mogelijk te maken. Onder andere het Pakhuis in het Scheepvaartmuseum wacht een aantal aanpassingen, die de duurzaamheid moeten verbeteren.
Medio 2021 moeten de eerste verbouwingen klaar zijn. Daarna moeten andere monumentale delen van het museum worden verbouwd. In 2023 moet de verbouwing helemaal afgerond zijn.

Nieuw museum

Het nieuwe museum moet de plek zijn waar je naartoe gaat als je iets over de historie van Groningen wilt weten. Ook de provincie Groningen draagt een miljoen bij aan de komst van het museum. Een fonds dat anoniem wil blijven stort twee miljoen euro.