Gudde: 'KNVB moet aangeven wanneer er meer duidelijk is'

FC Groningen-directeur Gudde wil graag dat de KNVB een datum bepaalt waarop de knoop wordt doorgehakt over het verdere verloop van de eredivisie. 'Dan hebben we duidelijkheid', zegt Gudde.

Hij wil graag weten of en wanneer het eredivisieseizoen hervat wordt. 'Dan kunnen wij daar naar handelen.'

De KNVB gaf eerder aan mogelijkheden te zien om de competitie in de zomer te hervatten. Normaal gesproken moet de competitie op 30 juni afgelopen zijn, nu mag dat van de UEFA op 3 augustus. Daarbij ziet de KNVB de mogelijkheid om vanaf half juni verder te  voetballen.

'Binnen drie dagen duidelijkheid'

'Dat geeft richting. Nu willen wij van de KNVB weten wanneer ze het conceptprogramma klaar hebben. Ze moeten nu over alle scenario's uitspraken doen; gaan we wel spelen mét publiek, zónder publiek of helemaal niet?'

Volgens Gudde is Groningen niet de enige club die snel duidelijkheid wil. 'Veel clubs hebben nu bij de KNVB neergelegd dat ze binnen drie dagen duidelijkheid willen hebben.'

'Bij duidelijkheid kunnen we handelen'

Als de KNVB besluit om half juni de competitie te hervatten, moet de KNVB ook duidelijkheid geven over wanneer de competitie volgend seizoen begint. 'Want wanneer moet het lichaam dan rust hebben?', vraagt Gudde zich af.

'Als je weet wanneer we weer gaan voetballen en wanneer volgend seizoen begint, is dat voor iedereen duidelijk', besluit hij.

Lees ook:

- FC-directeur Gudde: 'Het lijkt me niet slim om Russische roulette te gaan spelen'

Meer over dit onderwerp:
coronavirus sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws