Kerkje Rehoboth in Bellingwolde wordt niet gesloopt

Het kerkje aan de hoofdweg in Bellingwolde
Het kerkje aan de hoofdweg in Bellingwolde © Wikipedia/Creative Commons
Het kerkje Rehoboth in Bellingwolde blijft onderdeel van het dorpsgezicht. De Protestantse Gemeente Bellingwolde heeft dit besloten nadat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerwolde opnieuw geen sloopvergunning afgeeft.

Bezwaar

De Protestantse Gemeente Bellingwolde had bezwaar gemaakt tegen een eerder besluit om de sloopvergunning af te wijzen. De onafhankelijke bezwaarschriftencommissie oordeelde dat de gemeente een juiste keuze had gemaakt. 
Vrij vertaald zegt de commissie dat het belang van het behouden van het dorpsgezicht zwaarder weegt dan het belang van de eigenaar van het kerkje. 

Kosten lopen op

De kerkgemeenschap van Bellingwolde wilde het kerkje slopen omdat het gebouw niet meer wordt gebruikt. Ondertussen lopen kosten voor de Protestantse Gemeente Bellingwolde door. 

Toekomst deels onduidelijk

Wat er nu met het kerkje gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk, maar het wordt in ieder geval niet gesloopt. 'We nemen de tijd om er over na denken', zegt kerkrentmeester Hensen Trenning. Een gang naar de rechtbank sluit hij uit.