Doktersdienst Groningen opent coronapost in Martini Ziekenhuis

Doktersdienst Groningen opent vrijdagmiddag om 17.00 uur een coronapost in het Martini Ziekenhuis voor patiënten met coronasymptomen. De post is bedoeld voor patiënten uit de hele provincie Groningen, die niet ernstig ziek zijn.

De doktersdienst verwijst hen, na een telefonische beoordeling, door naar deze speciale post. Daarmee worden patiëntenstromen nog beter gescheiden om het risico van verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken.

Wanneer geopend?

De coronapost is doordeweeks geopend tussen 17.00 en 23.00 uur en in het weekend tussen 08.00 en 23.00 uur.

Voordelen

Behalve het beperken van besmettingsgevaar heeft het scheiden van patiëntstromen volgens de doktersdienst nog een aantal voordelen. Op dit moment worden patiënten met een verdenking van corona gezien door een spoedarts die aan huis komt, een visitearts. Dat is tijdrovend en levert een grote werkdruk op voor de dienstdoende huisartsen.

Door deze patiënten op de coronapost te zien, wordt de werkdruk verlaagd. Daarnaast kunnen zorgverleners op de coronapost efficiënter gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen dan bij het rijden van visites mogelijk is.

Lees ook:

- Ons liveblog over het coronavirus
- Alles over het coronavirus

Meer over dit onderwerp:
coronavirus GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws