Vier instanties gaan afhaalmaaltijden bereiden voor inwoners Midden-Groningen

De gemeente Midden-Groningen, Samen aan Tafel, WerkPro en de Voedselbank slaan de handen ineen: gezamenlijk gaan ze afhaalmaaltijden bereiden.

Het initiatief van de vier instanties is ontstaan doordat door de coronacrisis eenzaamheid op de loer ligt, zeggen de organisatoren: 'Veel inwoners van de gemeente kunnen nu niet meer naar wijkcentra of andere gelegenheden waar gekookt wordt.'

Warme maaltijd

Midden-Groningen, Werkpro, Samen aan Tafel en de Voedselbank richten daarom een plek in waar mensen terecht kunnen voor een warme maaltijd. Het Project HorecaCatering WerkPro verzorgt iedere dinsdag en donderdag afhaalmaaltijden, te beginnen op donderdag 9 april.

Bewoners van de gemeente Groningen kunnen vanaf dan een warme maaltijd plus toetje bestellen voor 6.50 euro, via de email (een dag voor de bestelling, voor 12:00 uur) of via telefoonnummer 0598-326237 (een dag voor de bestelling, tussen 12:00 en 14:00 uur).

Voor klanten van de voedselbank geldt een gereduceerd tarief.

Liefst met pin

Op dinsdag of donderdag kan de maaltijd dan worden afgehaald op een afgesproken tijdstip. De gemeente Midden-Groningen financiert een gedeelte. De mensen wordt verzocht zoveel mogelijk met pin te betalen.

Lees ook:

- Alles over de coronacrisis

Meer over dit onderwerp:
coronavirus HOOGEZAND
Deel dit artikel:

Recent nieuws