Miranda Bolhuis schrijft persoonlijke liedjes als cadeau in coronatijd

Miranda Bolhuis
Miranda Bolhuis © RTV Noord
Stel: een geliefde is jarig, maar je kunt in deze coronatijd natuurlijk niet op verjaardagsvisite. Wat is er nu leuker dan een lied te sturen dat speciaal voor hem of haar geschreven is?
Om dat mogelijk te maken heeft de Groningse zangeres Miranda Bolhuis de website liedcadeauhuis.nl in het leven geroepen.

Blij maken

'Een paar weken geleden vroeg iemand mij een lied te schrijven voor haar man. Die was jarig, maar hij was zo verdrietig omdat er niemand langs kon komen. Natuurlijk heb ik dat lied gemaakt en toen dacht ik: hier kan ik veel meer mensen blij mee maken', vertelt Bolhuis.

Vaste melodieën

Ze werkt met een aantal vaste melodieën van bekende liedjes. Op liedcadeauhuis kies je een melodie en vul je een aantal vragen in. Vervolgens schrijft Bolhuis een persoonlijke tekst bij de melodie. De audiofile wordt dan opgestuurd.

Euro

'Ik heb vandaag al acht liedjes geschreven, dus ik ben nu best wel moe', lacht Bolhuis. Door de coronacrisis kan de zangeres haar normale werk niet doen. 'Toch is dit niet alleen bedoeld om de schoorsteen te laten roken. Ik krijg maar een euro voor een liedje. Het is vooral bedoeld om mensen blij te maken.'