Esports: FC Groningen verliest finale wereldwijd FIFA20-toernooi van Engelsen

FC Groningen voetbalt in de eredivisie voorlopig niet vanwege het coronavirus, maar online zijn er geen beperkingen. Sterker nog, het esports-team van de Groningers gooide de voorbije dagen hoge ogen in een wereldwijd FIFA20-toernooi. De finale werd zelfs bereikt, maar die ging maandagavond nipt verloren.

Voor het toernooi onder de naam #UltimateQuaranTeam hadden 128 teams zich ingeschreven, waaronder FC Groningen. Nick den Hamer, die de online eer van FC Groningen verdedigt, liet al vanaf het begin zien dat hij de juiste vorm te pakken heeft. 

Den Hamer verslaat voormalig wereldkampioen

Onder meer landskampioen PEC Zwolle werd verslagen. Donderdag klopte Den Hamer in de kwartfinale ook nog eens voormalig esports-wereldkampioen Stefano Pinna, die uitkomt voor het Franse Lille. Zaterdag bereikte FC Groningen de finale door in de halve eindstrijd met 3-0 van Istanbul Basaksehir te winnen. In de finale was het Engelse Wolverhampton Wanderers de tegenstander.

In die finale deed Den Hamer weinig onder voor zijn Braziliaanse opponent van The Wolves. Na 20 minuten kwamen de Engelsen op voorsprong, maar FC Groningen kwam op gelijke hoogte via Daishawn Redan. Daarna bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar Den Hamer moest met FC Groningen uiteindelijk het hoofd buiten door een late tegengoal, die hij niet meer te boven kwam.

Online op de kaart gezet

'Desondanks kan Nick den Hamer met een trots gevoel terugkijken op een prachtig toernooi. De esporter heeft zijn team FC Groningen wereldwijd op de kaart gezet en zeven prachtige wedstrijden gespeeld', is op de website van de Trots van het Noorden te lezen.

Bekijk hier de uitzending waarin Den Hamer te gast was bij Noord Vandaag en uitlegt wat er allemaal bij komt kijken als esporter van FC Groningen:

Lees ook:

'E-sports is meer dan met een blikje cola een spelletje spelen'

 

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws