Blotevoetenpad in Opende afgesloten vanwege corona

Het blotevoetenpad is dicht
Het blotevoetenpad is dicht © Jan Been/RTV Noord
Het Blotevoetenpad in Opende is vanaf woensdag 8 april afgesloten voor bezoekers. Staatsbosbeheer verwacht grote drukte op het doorgaans populaire Blotevoetenpad en gaat het pad uit voorzorg afsluiten.
Dit omdat het op de vaak smalle paden niet te doen is om 1,5 meter afstand te houden.

Parkeren

De afsluiting geldt tot nader order op alle zeven dagen van de week. Met tekstborden en via sociale media worden bezoekers geïnformeerd over de afsluitingen. Ook parkeren in de bermen bij het pad is verboden.
Daarnaast zijn diverse ambtenaren (boa's) actief die automobilisten kunnen aanspreken en indien nodig bekeuren. De parkeerplaatsen zijn met hekken afgezet. Automobilisten die de hekken opzijschuiven en toch parkeren, krijgen een boete.
Staatsbosbeheer roept mensen op om te recreëren in de eigen omgeving en voor een ommetje in de buurt te blijven.

Afstand houden

Met de aankomende paasdagen verwacht Staatsbosbeheer veel mensen op zijn terreinen. Het Blotevoetenpad heeft verschillende smalle paden, waardoor het onmogelijk is om 1,5 meter afstand te houden.
Staatsbosbeheer hoopt met alle maatregelen, zoals het afsluiten van de parkeerplaatsen en de routes, te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk op één plek te komen en daardoor mogelijk het coronavirus verspreiden.

Lees ook: