'Stabiel laag' aantal coronabesmettingen in Noorden

De noordelijke provincies blijven nog steeds grotendeels buiten schot in de corona- epidemie. Het aantal besmettingen in Noord-Nederland is 'stabiel laag', rapporteert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Van de ruim 20.000 positief geteste patiënten in Nederland komen er slechts 227 uit de provincie Groningen, 1,1 procent van het totaal.

Geen corona besmetting in Loppersum

De gemeente Loppersum, in de rest van het land vooral bekend doordat ze wordt geteisterd door aardbevingen die het gevolg zijn van gaswinning, is een van de weinige plaatsen in het land waar tot nog toe helemaal geen besmettingen zijn vastgesteld. Hetzelfde geldt voor de Schiermonnikoog, Achtkarspelen en voor de Waddeneilanden Vlieland en Ameland.

Drenthe telt ook slechts 1,1 procent van de tot nog toe vastgestelde besmettingen. En 1,3 procent van de patiënten met corona woont in Friesland. Andere gebieden met weinig coronagevallen zijn de Noordoostpolder en de Achterhoek.

Bijna een kwart van de besmettingen is voor rekening van Noord-Brabant, waar de uitbraak in Nederland begon. In die provincie ziet het RIVM inmiddels wel dat de epidemie 'lijkt af te vlakken'.

Lees ook:

- Alles over het coronavirus

Meer over dit onderwerp:
coronavirus GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws