Voorlopig geen zeehondenkijkwand bij Punt van Reide

De zeehondenkijkwand.
De zeehondenkijkwand. © RTV Noord
Het Groninger Landschap maakt, zolang de coronarichtlijnen gelden, geen start met de opbouw van de zeehondenkijkwand bij Termunten. Dat is samen met de gemeente Delfzijl en waterschap Hunze en Aa's besloten.
De veiligheid van de bezoekers kan door de drie partijen niet worden gegarandeerd.
De zeehondenkijkwand wordt normaal gesproken halverwege april opgebouwd op de dijk bij de Punt van Reide bij Termunten. De wand is een populaire bestemming en trekt tot het einde van september vaak duizenden bezoekers.

Dijkvak afgesloten

Nu groepsvorming van meer dan drie personen niet is toegestaan en er anderhalve meter afstand tussen personen geldt, is besloten de wand tot nader order niet op te bouwen en het dijkvak af te sluiten.

Polder Breebaart

Sinds het begin van de coronacrisis is het nabijgelegen bezoekerscentrum Dollard al voor publiek gesloten en zijn de activiteiten daar afgelast. Bezoekerscentrum Dollard en de zeehondenkijkwand zijn onderdeel van natuurgebied Polder Breebaart bij de Dollard.
De coronarichtlijnen van de rijksoverheid gelden tot 1 juni. Wanneer de overheid besluit de periode te verlengen, dan zal dit ook gelden voor de maatregelen bij Polder Breebaart.