Eigenaar Ezelpark Marum verrast met veevoer

Willem Poelman van Ezelpark Marum heeft donderdag een vracht voer voor zijn dieren gekregen, De gift kwam van HuisdierenApp uit Eemnes.

Pascale Fuchs van HuisdierenApp wil met het gebaar eigenaren van grote dieren een hart onder de riem steken in tijden van corona, Eerder op de dag had Fuchs al voer gebracht naar Circus Renz, dat door de coronamaatregelen vastzit in Drachten.

De portemonnee raakt leger en leger.

Poelman was verguld met de schenking. Sinds het van kracht worden van de coronamaatregelen ligt zijn bedrijf stil, komt er geen cent binnen en lopen de kosten door.

Poelman heeft paarden, ezels en kamelen die wel moeten eten. Een deel van de dieren wordt verhuurd. Ook rijdt de Marumer met de paardentram door de stad.

Poelman: 'Toen Rutte de bekende maatregelen afkondigde lag meteen alles plat en werden erg veel reserveringen geannuleerd. De portemonnee raakt leger en leger en het begint nu ook krap te worden met het voer, dus ik ben blij dat ze aan mij heeft gedacht.'

Grote dieren

Fuchs: 'Er wordt wel aan kleine huisdieren gedacht, maar grote dieren verdienen tijdens deze crisis ook onze aandacht. Bedrijven, zoals maneges of een circus, die stilliggen en geen inkomsten hebben kunnen wel wat steun gebruiken. Daarom ben ik naar een veevoerbedrijf gestapt en samen hebben we deze steunoperatie op touw gezet.'
 

Meer over dit onderwerp:
coronavirus MARUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws