Politie lost waarschuwingsschot na achtervolging (update)

De politie heeft zaterdagavond rond negen uur in Stad vier personen aangehouden na een achtervolging. Daarbij is door een politieagent een schot gelost.
Het viertal, drie 18-jarigen uit Groningen en een 19-jarige man uit de gemeente Westerkwartier, ging er na een politiecontrole aan de Paterswoldseweg in de auto vandoor. De bestuurder negeerde daarbij een stopteken. Tijdens de achtervolging richting het Van Brakelplein gooiden de vier verdachten bankpassen en geld uit de auto. Deze spullen zijn in beslag genomen.

Fietser

Mogelijk is door het rijgedrag van de bestuurder een fietser ten val gekomen. Dit moet gebeurd zijn op de route tussen het Paterswoldsemeer, de Hoornsemeerwijk en het Van Brakelplein. De politie wil graag in contact komen met deze fietser.
Aan het Van Brakelplein in de Zeeheldenbuurt kon de politie een eerste verdachte aanhouden, de andere drie gingen er rennend vandoor. Zij zijn even verderop aangehouden.
De verdachten worden zondag gehoord. Het onderzoek is nog in volle gang.
Dit bericht is aangevuld met de leeftijden en woonplaatsen van de verdachten en het nieuws dat zij bankpassen en geld uit de auto hebben gegooid. Ook heeft de politie bekendgemaakt dat mogelijk een fietser ten val is gekomen door het rijgedrag van een van de verdachten.