De Koffiecorner #79 (met Yuri Cornelisse): 'Mooiste gevoel wat ik heb gehad in mijn sportcarrière'

In de RTV Noord-podcast De Koffiecorner wordt alles wat de Groningse sportwereld bezighoudt besproken, groot en klein. Door het coronavirus komen de gesprekken tijdelijk vanaf de keukentafel.

De Koffiecorner zal de komende tijd op een andere manier gebracht worden dan voorheen. Dit heeft uiteraard alles met het coronavirus te maken. Vanwege alle maatregelen door de regering, maar ook door RTV Noord, nemen we de podcast de komende tijd vanuit huis op.

Yuri Cornelisse

We praten met verschillende mensen uit de sport om het over deze bijzondere tijden te hebben. Dat zullen één-op-ééngesprekken worden, gevoerd door de verschillende sportverslaggevers van RTV Noord.

RTV Noord-verslaggever Stefan Bleeker praat met Yuri Cornelisse

Afbeelding

In deze aflevering praat verslaggever Stefan Bleeker met Yuri Cornelisse.

Na afloop van de wedstrijd FC Groningen - Vitesse komen de tranen bij Cornelisse. Eén van de meest memorabele wedstrijden in de Euroborg is net afgelopen. Dankzij twee doelpunten van Luis Suárez in de slotfase, wint de Trots van het Noorden uiteindelijk met 4-3.

Yuri Cornelisse in tranen (Foto: OrangePictures)

Afbeelding

Een aantal dagen dagen daarvoor heeft Cornelisse een beslissende penalty tegen Partizan Belgrado gemist, waardoor FC Groningen werd uitgeschakeld in de UEFA Cup. Na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse komt alles samen. Het publiek scandeert massaal de naam van de buitenspeler. Daarop volgen de tranen en Cornelisse vindt het achteraf misschien wel het mooiste gevoel wat hij ooit heeft gehad in zijn sportcarrière.

Podcasts bij RTV Noord
Deze Koffiecorner (en de vorigen) zijn hierboven te beluisteren, maar ook via Spotify (klik hier en druk op volgen), Apple Podcast (klik hier via iPhone en druk op abonneer) en via YouTube (klik hier voor De Koffiecorner inclusief beeld op YouTube).

Naast De Koffiecorner heeft RTV Noord ook De Genezers (een podcast over ziekte, genezing en medisch wetenschappelijke ontwikkelingen (Spotify), Turbulente Tijden (een podcast over windmolens (Spotify) en de NoordZaken-podcast (Spotify), waarop je je kunt abonneren.

Uiteraard kun je ook altijd naar www.rtvnoord.nl/podcast gaan om onze podcasts te beluisteren.

Meer over dit onderwerp:
podcast sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws