'Wapens en explosieven Noord-Nederlandse bende gebruikt door criminelen in Antwerpen'

Een arrestatieteam in het Friese Oosterwolde, waar eind februari ook invallen werden gedaan.
Een arrestatieteam in het Friese Oosterwolde, waar eind februari ook invallen werden gedaan. © De Vries Media
De criminele groep die eind februari werd opgerold in Groningen, Drenthe en Friesland, verhandelde wapens en explosieven aan een bende in Antwerpen.
Dat schrijft de Belgische krant Gazet van Antwerpen.

Aanhoudingen

De politie heeft in Antwerpen in de voorbije weken acht mensen aangehouden en op 39 locaties invallen gedaan. Daarbij werden handgranaten, vuurwapens, explosieven en veel drugs gevonden.
Het Openbaar Ministerie bevestigt dat er een verband is tussen de opgerolde bendes in Noord-Nederland en Antwerpen, maar omdat het onderzoek nog loopt, wil het OM verder niet inhoudelijk reageren, schrijft Omrop Fryslân.

Afgeluisterde gesprekken

Uit afgeluisterde gesprekken blijkt volgens het Belgische medium dat de wapens en explosieven afkomstig zijn van de Noord-Nederlandse bende die eind februari is opgerold. 
Bij die invallen zijn er op zeventien locaties in Groningen, Drenthe en Friesland Kalasjnikov-geweren, vuistvuurwapens, munitie van zware kalibers, kruit, springstoffen, zuren, kapmessen, honkbalknuppels en een zwaar explosief aangetroffen. Daarnaast werden kilo's synthetische drugs gevonden. 
Bij de politie-invallen werden onder meer een 43-jarige man uit Marum en een 38-jarige vrouw uit de stad Groningen aangehouden. De Marumer werd bij zijn aanhouding in zijn been geschoten.