Werkzaamheden aan spoor aangepast: langer geen treinen naar Leeuwarden

© ProRail
De werkzaamheden aan het spoor tussen Groningen en Leeuwarden die eind deze maand beginnen, kosten vanwege het coronavirus meer tijd. Het werk zou op zaterdag 25 april beginnen, maar begint nu al op vrijdagavond 24 april.
Het werk, dat tot en met maandag 4 mei duurt, wordt uitgevoerd in verband met de komst van extra sneltreinen op het traject. Vanaf december rijden er ieder uur twee sneltreinen van en naar de Friese hoofdstad.

Stations aangepakt

Onder andere de stations Zuidhorn, Grijpskerk en Buitenpost worden aangepakt. Bij station Zuidhorn wordt bovendien een extra spoor aangelegd.
Werknemers moeten op gepaste afstand van elkaar werken. 'Daardoor is er meer tijd nodig om alle werkzaamheden die gepland staan uit te voeren', zegt ProRail.

Vierde spoor aangelegd: ook aanpassingen

Ook het werk aan het spoor tussen station Groningen en het nieuwe rangeerterrein De Vork is aangepast. Daar begint ProRail op 6 mei met werkzaamheden die bijna een maand duren.
Tussen het Hoofdstation en het rangeerterrein wordt een vierde spoor aangelegd. Het is nog niet duidelijk of deze werkzaamheden ook langer gaan duren.